Poetsen en polijsten

Uw boot moet er natuurlijk pico bello uitzien, en dat ook blijven.
Door het gebruik van was wordt het oppervlak van uw boot vuilafstotend, en hecht vuil en aanslag zich minder snel aan het schip. Ook is het gemakkelijker schoon te houden.

Is een gelcoat van een polyester boot of een verflaag op een gegeven moment dof, dan kan deze weer op glans gebracht worden door het oppervlak te polijsten en dan te beschermen met een wax.

Polijsten is het heel licht opschuren van de gelcoat om de glans weer terug te brengen en eventuele kleine krassen te verwijderen.
Grotere krassen kunnen eventueel bijgewerkt worden met gelcoat op kleur of met verf.
Afhankelijk van de huidige staat van het schip, de glansgraag en beschadigingen, wordt een stappenplan gemaakt.
Eventueel wordt begonnen met het matteren of opschuren met een fijne korrel. Dan stapsgewijs steeds fijner schuren, waarna gepolijst kan worden met polijstpasta, ook weer van grof naar steeds fijner, al naar gelang de staat van het oppervlak en gewenste resultaat.
Als de gewenste glas bereikt is, zal het oppervlak worden afgesloten met een was of sealer om de glans te behouden en het oppervlak te beschermen.

Mocht het zo zijn dat polyester zeer verweerd is, craquelé vertoont of een verfsysteem dof is en verkrijt, dan is vaak een schilderbeurt noodzakelijk.
Door gebruik van vullende primers en meerdere lagen 2 component aflak wordt een resultaat bereikt wat glanst als nieuw en vele jaren mee gaat.

Op zoek naar de juiste manier om uw boot weer in topconditie te krijgen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies!